FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WASHINGTON POZDRAVLJA MAKEDONSKI SPORAZUM O TERITORIJALNOJ ORGANIZACIJI

WASHINGTON POZDRAVLJA MAKEDONSKI SPORAZUM O TERITORIJALNOJ ORGANIZACIJIWASHINGTON,16. srpnja(Hina) - Sjedinjene Države su u petak odalepriznanje makedonskoj vladi koja je dan ranije postigla dugoočekivanidogovor o novom teritorijalnom ustroju zemlje, čime je učinjen zadnjikorak u provedbi Ohridskog sporazuma kojim su okončani sukobi uMakedoniji prije tri godine.
WASHINGTON,16. srpnja(Hina) - Sjedinjene Države su u petak odale priznanje makedonskoj vladi koja je dan ranije postigla dugoočekivani dogovor o novom teritorijalnom ustroju zemlje, čime je učinjen zadnji korak u provedbi Ohridskog sporazuma kojim su okončani sukobi u Makedoniji prije tri godine.

"Dogovor je jedan od ključnih događaja u provedbi Ohridskog sporazuma koji ojačava lokalnu demokraciju na općinskoj razini", izjavio je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

Boucher je dodao sporazum pokazuje "predanost vladajuće makedonske koalicije razvijanju multietničkog društva, održavanju lokalnih izbora i promicanju njezina dugoročnog cilja - integracije u Europu".

Novi teritorijalni ustroj dat će albanskoj manjini veće ovlasti u

lokalnim jedinicama gdje su u većini, a stranke vladajuće makedonske koalicije, Socijaldemokrati i Albanska demokratska unija dogovorili su se također oko uporabe makedonskog i albanskog jezika u Skoplju, koji predviđa da svi službeni natpisi budu dvojezični.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙