FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINCI TRAŽE DA UN IZVRŠI PRITISAK NA IZRAEL

NEW YORK, 16. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinci su u petakzatražili da Opća skupština UN-a izvrši pritisak na Izrael kako bi tatemlja ispoštovala odluku Međunarodnog suda pravde u Haagu (ICJ) isrušila zaštitni zid na Zapadnoj obali.
NEW YORK, 16. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinci su u petak zatražili da Opća skupština UN-a izvrši pritisak na Izrael kako bi ta temlja ispoštovala odluku Međunarodnog suda pravde u Haagu (ICJ) i srušila zaštitni zid na Zapadnoj obali.

Očekuje se da će nacrt takve rezolucije, kojega je izradio palestinski promatrač pri UN-u Naser al-Kidva lako proći izjašnjavanje u Općoj skupštini. No, glasanja neće biti prije ponedjeljka, kako bi arapski i europski predstavnici mogli usuglasiti izmjene što ih je tražila Europska unija. "Ovo je izbalansirana rezolucija, no otvoreni smo za izmjene", rekao je al-Kidva.

"Pregovori o rezoluciji traju i potrajat će još neko vrijeme", izjavio je zamjenik nizozemskog veleposlanika pri UN-u Arjan Hamburger, zemlje koja trenutno predsjeda Europskom Unijom.

"Oni ne bi smjeli druge poučavati pravu i optuživati ih da ne poštuju pravo. Čini mi se da smo došli do točke u kojoj robijaši vladaju zatvorom", slikovito izrazio svoje stajalište izraelski veleposlanik Dan Gillerman.

Međunarodni sud pravde prošlog je tjedna donio neobvezujuće mišljenje po kojemu Izrael izgradnjom zaštitnog zida dugog 600 kilometara krši međunarodno pravo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙