FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSUL: POLICIJA U TIGRISU PRONAŠLA JOŠ JEDNO TRUPLO, AMERIČKA VOJSKA NIŠTA NE ZNA

MOSUL, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Policijski dužnosnik iz Mosulaizvijestio je u petak da je iz Tigrisa izvučeno još jedno truplo, alito nije htio dovoditi u vezu s bugarskim taocima, dok je američkaslužbena predstavnica izjavila da nije upoznata s činjenicama.
MOSUL, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Policijski dužnosnik iz Mosula izvijestio je u petak da je iz Tigrisa izvučeno još jedno truplo, ali to nije htio dovoditi u vezu s bugarskim taocima, dok je američka službena predstavnica izjavila da nije upoznata s činjenicama.

"Truplo zaklanog čovjeka, odjevenog u narančasto radno odijelo, u ranim jutarnjim satima izvukla je riječna policija dvadesetak kilometara južno od Mosula", kazao je za AFP general Salem Haj Issa, zadužen za sigurnost u pokrajini Niniva koje je Mosul glavni grad. "Truplo je predano Amerikancima", kazao je.

Napomenuvši da truplo pripada Europljaninu, general Haj Issa je kazao da ne raspolaže podacima na temelju kojih bi mogao povezati ovo otkriće s bugarskim taocima.

Američka službena predstavnica dodala je da se provodi istraga radi utvrđivanja identiteta trupla.

Bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passi izjavio je u četvrtak da je malo vjerojatno da je drugi bugarski talac živ, pošto su prvog ubili otmičari.

Katarska televizija al-Jazeera izvijestila je u utorak navečer da je prvom bugarskom taocu odrubljena glava, što je potkrijepila kratkim videosnimkom na kojemu je prikazan talac prije smaknuća.

Ravnatelj bugarske obavještajne službe pukovnik Kirčo Kirov izjavio je u srijedu da njegova služba raspolaže podacima iz jednog drugog izvora prema kojima je Bugarin Georgij Lazov ubijen.

Lazov (30) je bio vozač koji je zajedno sa sunarodnjakom Ivajlom Kepovom (32) prevozio rabljena vozila iz Turske u Irak preko Sirije. Dvojica Bugara oteta su nedaleko Mosula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙