FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVE ŽRTVE U BAGDADU, MOSULU I NAJAFU

BAGDAD, 14. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Nepoznati napadači ubili suu srijedu guvernera iračkog grada Mosula dok se vozio u konvoju vozilaprema Bagdadu, rekao je jedan izvor iz ministarstva unutarnjihposlova.
BAGDAD, 14. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Nepoznati napadači ubili su u srijedu guvernera iračkog grada Mosula dok se vozio u konvoju vozila prema Bagdadu, rekao je jedan izvor iz ministarstva unutarnjih poslova.

Napadači su bacili bombu na guvernerovo vozilo i otvorili vatru iz automatskog oružja, objasnio je isti izvor.

U Bagdadu je ubijen i visoki dužnosnik iračkog ministarstva industrije, rekao je u srijedu glasnogovornik ministarstva, dodajući da je do napada došlo u utorak ujutro kada je Sabir Karim izlazio iz svog doma.

"Ubio ga je napadač koji je koristio prigušivač", rekao je glasnogovornik Seif Abdel-Rahman. "Ne znamo tko je mogao izvesti napad, sve je još u fazi istrage", dodao je.

U blizini grada Mosula u srijedu ujutro poginula su i dva američka vojnika. Njihovo vozilo skrenulo je s ceste i prevrnulo se kada je pokušalo zaobići kamion.

U Najafu su u srijedu buknuli sukobi između milicije radikalnog šiitskog vođe Moqtade al-Sadra i iračke policije, nakon nekoliko dana relativnog mira. Policijski izvori priopćili su da je u jednosatnom sukobu poginuo jedan pripadnik al-Sadrove milicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙