FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJAJU SE NAPORI ZA OSLOBAĐANJEM BUGARSKIH I FILIPINSKOG TAOCA U IRAKU

BAGDAD, 10. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bugarske i filipinske vlastipoduzimaju sve kako bi postigle oslobađanje njihovih taoca u Iraku,gdje su u nasiljima stradale nove žrtve, među kojima i jedno dijete.
BAGDAD, 10. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bugarske i filipinske vlasti poduzimaju sve kako bi postigle oslobađanje njihovih taoca u Iraku, gdje su u nasiljima stradale nove žrtve, među kojima i jedno dijete.

Bugarski predsjednik Georgij Parvanov je u petak dao interview satelitskoj tv mreži Al-Jazeera u sklopu napora koje poduzimaju vlasti Sofije da bi postigle oslobođenje dvojice bugarskih državljana.

Dva bugarska vozača su taoci skupine Tawid wal Džihad Jordanca Abu Musab al-Zarqauia, čovjeka kojeg najviše traže Sjedinjene Države u Iraku. Al Jazeera je objavila u četvrtak navečer video snimku dvojice Bugara kojima otmičari prijete smaknućem ukoliko američke postrojbe u 24 sata ne oslobode iračke zatvorenike koje drže.

Bugarska je u Iraku rasporedila kontingent od 470 ljudi, koji su pod poljskim zapovjedništvom a zaduženi su za sigurnost u Kerbali, svetom šijitskonm gradu južno od Bagdada.

Filipinci su uspostavili "telekomunikacijske veze" s otmičarima jednog njihovog državljana kojem također prijete smrću ako Manila ne odustane od svog angažmana u Zaljevu.

Al-Jazeera je objavila u srijedu video snimku Filipnca kojem otmičari prijete smrću ako Manila ne povuče svoj mali kontingent od 51 vojnika iz Iraka u roku od 72 sata.

Predsjednica Gloria Arroyo je tražila od svoje vlade tijekom hitnog vijeće ministara da "iskoriste sve mogućnosti za oslobađanje taoca".

Uz sve češća otmice stranaca nastavlja se nasilje koje pogađa Irak unatoč prvim hitnim mjerama koje je poduzela nova vlada.

Jedno 6-godišnje dijete je ubijeno u petak navečer u minobacačkoj vatri u središtu Bagdada, a tri su privatna čuvara jednog hotela ranjena, dok su u Samari, oko 125 km sjeverno od glavnog grada, u pucnjavi ubijena dva Iračana a jedan ranjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙