FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: JADRANKA KOSOR OTVORILA RADIONICU "TEKOP NOVA" u kojoj će raditi osobe s invaliditetom

PULA: JADRANKA KOSOR OTVORILA RADIONICU "TEKOP NOVA" u kojoj će raditi osobe s invaliditetomPULA,16. srpnja(Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas jesimboličnim presijecanjem vrpce svečano otvorila zaštitnu radionicu"Tekop nova" u Puli koja će za početak zapošljavati 18, a u bližojbudućnosti tridesetak osoba s invaliditetom.
PULA,16. srpnja(Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je simboličnim presijecanjem vrpce svečano otvorila zaštitnu radionicu "Tekop nova" u Puli koja će za početak zapošljavati 18, a u bližoj budućnosti tridesetak osoba s invaliditetom.

Radionica je nastala na ostacima tvrtke Tekop d.d. u stečaju zahvaljujući naporima grada Pule, Istarske županije, Saveza samostalnih sindikata (SSSH) te pomoći Hrvatskog zavoda za zdravstveno i mirovinsko osiguranje koji su se odrekli svojih potraživanja od te bivše tvrtke.

Jadranka Kosor istaknula je kako otvaranje radionice pokazuje orijentiranost Vlade, županije i grada za probleme osoba s invaliditetom. Zapošljavanje tih osoba pravi je put rješavanja njihovih problema i tu država mora dati svoju potporu, naglasila je.

Ovo je pravi primjer za rješavanje njihovih problema, istaknula je i obećala da će se zalagati da zakonske odredbe o zapošljavanju osoba s invaliditetom ne ostanu "neko slovo na papiru" nego da ožive i pomognu otvaranju ustanova i poduzeća u kojima će se zapošljavati.

Istarski župan Ivan Jakovčić također je rekao da je otvaranje radionice izvanredan primjer kako se usklađenom i iskrenom suradnjom državnih, županijskih i lokalnih tijela te presudnom ulogom SSSH-a može ostvariti nešto izuzetno plemenito.

Pulski gradonačelnik Luciano Delbianco naveo je da grad izdvaja značajna proračunska sredstva za program socijalne skrbi uključujući i sredstva za rad udruga osoba s invaliditetom te da podupire razne projekte i programe za poboljšanje njihova života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙