FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 16. SRPNJA

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 16. srpnja.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 16. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks će na konferenciji za novinare predstaviti analitičke pokazatelje o radu Sabora u prvih šest mjeseci ove godine, kao i plan aktivnosti Hrvatskog sabora u jesenskom dijelu zasjedanja, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, polivalentna dvorana u prizemlju, 13 sati).

PULA - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor održat će radni sastanak s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata Istarske županije i Grada Pule te razgovarati s hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, (Gradska vijećnica, Palača Forum 1, 13,30 sati). Potom će ministrica Kosor posjetiti Službu za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije gdje će se detaljnije upoznati s radom i problemima te službe, (Sv. Mihovila 2, 14,30 sati).

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang će održati konferenciju za novinare na temu: mogućnost prijenosa virusa HIV-a transfuzijom, (Ministartsvo zdravstva i socijalne skrbi, Ksaver 200a, 12 sati).

OSIJEK/VINKOVCI/VUKOVAR - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i državni tajnik Dragan Kovačević će prisustvovati uništavanju usjeva hibridnog kukuruza koji sadrži GMO. Najprije će ići u PZ Osatinu, (Kralja Tomislava b.b. Semeljci), pa u Belje d.d.,(Kneževo), a zatim u PIK Vinkovce- RJ Otok i Vupik d.d. u Vukovaru, (od 9 do 15 sati). Uništavanje navedenog usjeva obavit će se i u IPK Osijek.

Uništavanje usjeva zasijanih sjemenom hibridnog kukuruza PR34G13 obavit će se u skladu s naredbom o mjerama sigurnosti i zaštite od nekontroliranog uvođenja u okoliš hibridnog kukuruza koji sadrži genetski modificirani organizam.

PULA - Svečanom ceremonijom otvaranja te prikazivanjem filmova "Sto minuta slave" Dalibora Matanića te "Izgubljeni zagrljaj" Danijela Burmana u pulskoj Areni bit će i službeno otvoren ovogodišnji 51. Pula film festival. U službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Pula film festivala koji će trajati do 24. srpnja bit će prikazano osam hrvatskih filmova i isto toliko stranih filmova s Berlinskog i Cannskog filmskog festivala. Na dvije gradske lokacije, u pulskoj Areni te u prostorima Zajednice Talijana bit će ukupno prikazano 37 filmskih naslova u programu hrvatskog, međunarodnog i dokumentarnog filma. Svečanom otvaranju bit će nazočni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te ministar kulture Božo Biškupić. (Arena, 21,30 sati)

ZAGREB - Predsjednica Demokratskog centra (DC) i ministrica pravosuđa Vesna Škare- Ožbolt te čelnici DC-a Đurica Mišin i Radovan Fuchs će na konferenciji za novinare komentirati izmjene Kaznenog zakona, posebno članka 48.- klevete i novog Zakona o predsjedniku Republike te, kako navode, "političku histeriju u vezi GMO-a" i dati osvrt na rebalans državnog proračuna, (DC, Ilica 48, 10,30 sati).

ZAGREB - Članovi Kluba saborskih zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) će na konferenciji za novinare govoriti kandidaturi za budućeg predsjednika, (Hrvatski sabor, Klub zastupnika, Trg Sv. Marka 6, 11 sati).

ZAGREB - Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Antun Vujić najavljuje konferenciju za novinare na temu rebalansa proračuna i problema financiranja kulturnih djelatnosti, (SDP, Iblerov trg 9, 12 sati).

ZAGREB - Čelnici Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja će održati konferenciju za novinare na temu "zabrinjavajuće stanje i dramatične pojave u znanstvenom i visokoobrazovnom sustavu", (prostorije Sindikata znanosti, Ilica 51, 10 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo bit će predstavljeni najnoviji podaci iz registra liječenih ovisnika o psihoaktivnim drogama i osoba liječenih zbog zlouporabe psihoaktivnih droga tijekom 2003. u Hrvatskoj, (Rockfellerova 7, 10 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Vesna Krbot-Nejašmić

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙