FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČOBANKOVIĆ: PRIVATIZACIJA "BELJA" JE TRANSPARETNA

KNEŽEVO,16. srpnja(Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnogagospodarstva Petar Čobanković ocijenio je danas u Kneževu kako jeprivatizacija baranjskog poljoprivrednog kombinata "Belja" dd rađena"na jedan od najtransparetnijih načina".
KNEŽEVO,16. srpnja(Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković ocijenio je danas u Kneževu kako je privatizacija baranjskog poljoprivrednog kombinata "Belja" dd rađena "na jedan od najtransparetnijih načina".

Vlada RH na jučerašnjoj je sjednici u Gospiću donijela odluku da se u prodaju, putem javnog natječaja, za jednu kunu pusti 52,21 posto dionica te tvrtke, uz zadržavanje kontrolnog paketa države i obvezu budućeg strateškog ulagača da u iduće dvije godine dokapitalizacijom u tvrtku uloži najmanje 250 milijuna kuna. Strateški ulagač mora zadržati sve zaposlenike "Belja" godinu dana te ponuditi petogodišnji program ulaganja u poduzeće.

U razgovoru s novinarima Čobanković je ustvrdio kako se u provedbi privatizacije "ništa nije krilo", niti se bilo kome "radilo iza leđa" te da se o svim aktivnostima i konceptima natječaja redovito obavještavalo sindikat.

"Vjerujem da smo zajedničkim radom došli do najboljeg rješenja i da uz ovakav način privatizacije 'Belje', kao veliki potencijal, treba biti jedan od pokretača razvoja Baranje, Osječko-baranjske županije, a samim tim i hrvatske poljoprivrede u kontekstu njezine prilagodbe za ulazak u Europsku uniju", istaknuo je Čobanković.

Čobanković je na ulasku u Kneževo obišao područje, na kojem prinos pšenice doseže 8 tona po hektaru, a predsjednik Uprave Ivica Vrkić izvijestio kako je žetva obavljena na 50 posto od 6800 hektara površina, s prosječnim prinosom od 6,4 tone po hektaru, a što je, kako tvrdi, na razini Europske unije.

Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Branimir Glavaš i župan Krešimir Bubalo ocijenili su kako, nakon privatizacije i dotoka svježeg kapitala, uz dobre rezultate u proizvodnji, budućnost "Belja" i njegovih kooperanata neće biti upitna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙