FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIJEĆE SIGURNOSTI PODUPRLO ODLUKU O NADNEVKU ODRŽAVANJA IZBORA U AFGANISTANU

NEW YORK, 15. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti Ujedinjenihnaroda poduprlo je u četvrtak vremenski plan o provedbi predsjedničkihi parlamentarnih izbora u Afganistanu.
NEW YORK, 15. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda poduprlo je u četvrtak vremenski plan o provedbi predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Afganistanu.

"Vijeće sigurnosti pozdravlja i podupire održavanje predsjedničkih izbora u Afganistanu 9. listopada 2004.", navodi se u priopćenju.

Parlamentarni izbori koji su se prvotno trebali održati isti dan kad i predsjednički, na koncu će se održati u proljeće 2005.

"Važno je iskoristiti vrijeme koje je pred nama kako bi donijeli nužne odluke i osigurali uvjete za provedbu slobodnih i poštenih izbora", drži Vijeće sigurnosti.

Priopćenje je objavljeno nekoliko sati nakon vijesti da je UN-ov ured za nadzor izbora u pokrajini Ghor (središte i zapad Afganistana) u srijedu uništila svjetina ljutita zbog smrti dvoje ljudi koje su ubili vojnici nove afganistanske vojske (ANA).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙