FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski parlament odobrio jamstvo za kredit za autoceste

LJUBLJANA,15. srpnja 2004.(Hina) - Slovenski parlament u četvrtak je nasvojoj zadnjoj sjednici prije ljetne stanke odobrio zakon kojiomogućava državnoj agenciji za autoceste (DARS) uzimanje 150 milijunaeura kredita od Europske investicijske banke (EIB). (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,15. srpnja 2004.(Hina) - Slovenski parlament u četvrtak je na svojoj zadnjoj sjednici prije ljetne stanke odobrio zakon koji omogućava državnoj agenciji za autoceste (DARS) uzimanje 150 milijuna eura kredita od Europske investicijske banke (EIB).

Kredit se uzima za gradnju triju dionica autocesta iz nacionalnog programa gradnje prometnica. Od toga su dvije dionice na trasi sjever - jug, dakle na potezu prema Hrvatskoj.

Oporbene stranke u raspravi su kritizirale vladu zbog kašnjenja u cestogradnji a uzrok tome vide u slabom poslovanju državne agencije za autoceste. Gradnja cesta u Sloveniji je preskupa, rekli su oporbeni zastupnici i uz to kritizirali preveliko oslanjanje na kredite stranih banaka koji povećavaju javni dug.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙