FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sabor: palarić najavio odustajanje vlade od prijedloga da dip odlučuje o objavi nepravilnosti u financiranju promidžbene kampanje

ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Vlada će na sutrašnjoj sjednici u Gospićunajverojatnije odustati od prijedloga da se Državno izbornopovjerenstvo (DIP) ovlasti da, utvrdi li nepravilnosti u financiranjuizborne promidžbe kandidata za predsjednika Republike, to objavi tridana prije izbora, najavio je večeras u Saboru državni tajnik uSredišnjem državnom uredu za upravu Antun Palarić.
ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Vlada će na sutrašnjoj sjednici u Gospiću najverojatnije odustati od prijedloga da se Državno izborno povjerenstvo (DIP) ovlasti da, utvrdi li nepravilnosti u financiranju izborne promidžbe kandidata za predsjednika Republike, to objavi tri dana prije izbora, najavio je večeras u Saboru državni tajnik u Središnjem državnom uredu za upravu Antun Palarić.

Palarić je to kazao odgovarajući na zahtjev saborske oporbe da se povuče prijedlog hitnog donošenja Vladinog prijedloga zakona o financiranju predsjedničke kampanje.

Oporba je, naime, upozorila da bi takva odredba otvorila mogućnost zloporaba i diskvalifikacije pojedinih predsjedničkih kandidata, koji se od takvog podatka, iznesenog neposredno prije izbora, ne bi mogli obraniti od sumnji. Oporba je Vladu pozvala da odustane od hitnosti postupka.

Objedinjenom raspravom o tri zakonska prijedloga kojima se uređuje tijek izborne kampanje za predsjedničke izbore - Vladinim prijedlozima zakona o posebnim pravima Predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti i o financiranju izborne promidžbe za izbor Predsjednika Republike, čije je donošenje predloženo u hitnom postupku, te SDP-ovu prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o izboru Predsjednika Republike, Sabor je završio današnji rad.

Zaključujući sjednicu, predsjednik Sabora Vladimir Šeks zastupnike je pozvao da sutra budu racionalni u raspravi o jedinoj preostaloj točki s dnevnog reda osme sjednice - prijedlogu zakona o provedi Odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima.

Upozorio je da će u protivnom posljednju redovitu sjednicu prije ljetne stanke biti teško završiti u ustavnom roku, do sutra u ponoć.

Izvijestio je da su na prijedlog rebalansa državnog proračuna zastupnici podnijeli 110, na prijedlog zakona o sigurnosti prometa na cestama 80, a na prijedlog večeras raspravljenih izmjena zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju 60 amandmana.

Ne bude li rasprava dovršena prije 18 sati, Sabor neće stići izglasati sve prijedloge do ponoći, upozorio je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙