FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAPOVJEDNIK SFOR-A U BIH VJERUJE U KARADŽIĆEVO UHIĆENJE TIJEKOM SVOG MANDATA, DO KRAJA GODINE

BANJALUKA, 10. srpnja 2004. (Hina) - Zapovjednik SFOR-a u Bosni iHercegovini američki general Virgil Packet vjeruje kako bi se uhićenje optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića moglo dogoditi prijenego SFOR svoj mandat ustupi snagama EU, a to je koncem ove godine.
BANJALUKA, 10. srpnja 2004. (Hina) - Zapovjednik SFOR-a u Bosni i Hercegovini američki general Virgil Packet vjeruje kako bi se uhićenje optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića moglo dogoditi prije nego SFOR svoj mandat ustupi snagama EU, a to je koncem ove godine.

"U to sam uvjeren, a mi ćemo svakako učiniti sve što je u našoj moći i u okviru naših ovlasti da Karadžić ili bude uhićen ili se sam preda. Svakog se dana povećava stupanj suradnje između međunarodne zajednice, domaćih vlasti, EU i NATO-a. Mogu vam reći da se mreža podrške Karadžiću postupno slama", rekao je general Packet u intervjuu Nezavisnim novinama od subote.

Tezu prema kojoj NATO zapravo točno zna "gdje Karadžić objeduje i kada odlazi na spavanje" ali ga iz određenih razloga ne želi uhititi, zapovjednik SFOR u BiH nije izravno komentirao, ali je rekao kako se čini da je zdravlje najtraženijeg haškog optuženika narušeno.

"Kad saznam i ako saznam gdje se nalazi - krenut ćemo ga uhititi. Ako bude potrebno osobno ću ga otpratiti u Hag. Postoje, također, neke naznake da Karadžić ima stanovitih problema sa zdravljem i to je nešto što bi on morao riješiti. Isto tako postoje indicije da bi međunarodni sudovi pokazali izuzetno razumijevanje za taj njegov problem", rekao je Packet.

"Karadžić ne postaje mlađi, on se približava kraju. Mislim da ima smisla u tome da i on razmišlja na način da svoje posljednje godine života provede znajući kako je učinio ono što je ispravno za ovu zemlju", završio je general Packet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙