FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga "Stari mostovi u Mostaru"

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Mostarski nakladnik "Crkva na kamenu"objavio je ovih dana knjigu "Stari mostovi u Mostaru" koja obrađujemostarske mostove kroz povijest.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Mostarski nakladnik "Crkva na kamenu" objavio je ovih dana knjigu "Stari mostovi u Mostaru" koja obrađuje mostarske mostove kroz povijest.

Knjiga koju je priredio Ante Pavlović napravljena je kao zbornik radova, a u predgovoru se navodi da je odgovor na neistine i obmane koje su se posljednjih godina lansirale u domaćim i stranim medijima oko Staroga mosta, njegova postanka, nestajanja i ponovnog pojavljivanja.

U povodu izlaska knjige glavni urednik mostarskoga lista "Crkva na kamenu" povjesničar Božo Goluža, izjavio je za Hinu da je "sve mostarske mostove minirala Jugoslavenska narodna armija (JNA), te da su tako minirani bili povezani s njezinim Sjevernim logorom u Mostaru".

Stari most u Mostaru također je minirala bivša JNA, ali nije bio vezan na sustav u Sjevernom logoru, rekao je Goluža i dodao kako je po pisanju Vidoslava - glasila Hercegovačko-zahumske pravoslavne eparhije, Stari most pokušao srušiti jedan srpski vojnik, ali je u tome spriječen.

Stari most u Mostaru srušen je aktiviranjem eksploziva u nozi mosta, ustvrdio je Goluža i tom u prilog naveo kako je dovoljno pogledati snimke austrijske televizije ORF na kojima se sve to dobro vidi.

Govoreći o tom događaju i navedenim činjenicama Goluža je upozorio da "sve to upućuje na moguću režiju".

Autori tekstova u zborniku su uz Božu Golužu i Dominik Mandić, Karlo Drago Miletić, Anđelko Zelenika, Tomo Anđelić, Željko Petković i mostarski biskup Ratko Perić.

Knjiga će sutra biti predstavljena u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙