FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR NIJE ODGOVORAN ZA PROPUSTE OBAVJEŠTAJNIH SLUŽBI

LONDON, 14. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairnije odgovoran za propuste britanskih obavještajnih službi gledeiračkog oružja za masovno uništenje, kaže se u Butlerovu izvješću kojeje objavljeno u srijedu.
LONDON, 14. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair nije odgovoran za propuste britanskih obavještajnih službi glede iračkog oružja za masovno uništenje, kaže se u Butlerovu izvješću koje je objavljeno u srijedu.

S interesom očekivano izvješće lorda Robina Butlera također utvrđuje da mnoge informacije obavještajnih službi koje su se koristile kao opravdanje rata u Iraku nisu bile vjerodostojne.

Irak vjerojatno nije imao oružje za masovno uništenje koje je koristio prije rata, kaže se u izvješću na kojem se radilo pet mjeseci. "Bagdad nije imao značajne količine, ako ga je uopće imao, kemijskog ili biološkog oružja koje je mogao koristiti", naglašava se.

U Butlerovu izvješću također se kaže da šef MI6, britanske obavještajne službe za inozemstvo, John Scarlett ne bi trebao dati ostavku, premda je nadzirao izradu kontroverznog dosjea o arsenalu iračkog oružja 2002. godine.

"Visoko cijenimo njegove mogućnosti i ono što je učinio", kaže se u izvješću. "Čvrsto se nadamo da neće dati ostavku", dodaje Butlerovo izvješće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙