FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka gradska skupština o uvršetenju u dnevni red imenovanja jednog od trgova po dr. Franji Tuđmanu

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Na sjednici zagrebačke Gradskeskupštine u tijeku je rasprava između vladajućih i oporbenih vijećnikao tome hoće li u dnevni red biti uvrštena točka o imenovanju jednog odgradskih trgova imenom prvog hrvatskog predsjednika dr. FranjeTuđmana.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u tijeku je rasprava između vladajućih i oporbenih vijećnika o tome hoće li u dnevni red biti uvrštena točka o imenovanju jednog od gradskih trgova imenom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Vladajući SDP i HNS žele odluku o tome odgoditi do jeseni kako bi se napravio kvalitetniji prijedlog, a oporbeni HIP, HSP i Hrvatski blok drže da o tome treba odlučiti po žurnom postupku.

Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova grada Zagreba je na sjednici održanoj 28. lipnja većinom glasova (tri glasa za i dva protiv) podržao HSP-ov prijedlog da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg dr. Franje Tuđmana, a Rooseveltov u Trg maršala Tita. Ostali su prijedlozi bili da se po dr. Franji Tuđmanu imenuje današnji Rooseveltov trg, odnosno parkovna površina omeđena tzv. Rudolfovim vojarnama u blizini Trga Francuske Republike.

Svoj prijedlog o razrješenju predsjednice zagrebačke Gradske skupštine Morane Paliković Gruden s dnevnog je reda povukao predsjednik Povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti pri prenamjeni zelenih površina u građevinskog zemljište Zdravko Tomac. Predložio je da se o tome raspravlja na prvoj jesenskoj sjednici Gradske skupštine.

U obrazloženju svoje odluke Tomac je naveo da se manipuliralo s terminom sazivanja današnje sjednice.

Na dnevnom redu zasjedanja Gradske skupštine nalazi se gotovo 40 točaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙