FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKINUTO UVRŠTENJE DIONICA VABA-E NA ZAGREBAČKOJ I VARAŽDINSKOJ BURZI

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - UKINUTO UVRŠTENJE DIONICA VABA-E NAZAGREBAČKOJ I VARAŽDINSKOJ BURZI
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - UKINUTO UVRŠTENJE DIONICA VABA-E NA ZAGREBAČKOJ I VARAŽDINSKOJ BURZI

HINA - Financijski servis

Nakon što je pripajanje Varaždinske banke (VABA) Zagrebačkoj banci upisano u sudski registar, Zagrebačka i Varaždinska burza donijele su odluku o ukidanju uvrštenja dionica Varaždinske banke na tim burzama, izvijestili su danas s obje buzre.

S današnjim je datumom i Središnja depozitarna agencija (SDA) provela korporativnu akciju pripajanja Varaždinske Zagrebačkoj banci, čime je VABA prestala postojati kao pravni subjekt.

Rješenje u upisu u sudski registar Trgovačkog suda izdano je jučer, a uvrštenje dionica VABA-e u kotaciju javnih dioničkih društava (JDD) Varaždinske burze, odnosno Usporedno tržište (TN kotacija) Zagrebačke burze, na snagu stupa danas, ističu s dviju hrvatskih burzi.

Prethodnu suglasnost za pripajanje Varaždinske Zagrebačkoj banci Hrvatska narodna banka (HNB) je izdala 14. travnja ove godine, čime je odobren Ugovor o pripajanju temeljem kojega su dioničari VABA-e za svakih 8 redovnih dionica te banke stekli jednu dionicu Zagrebačke banke.

Također, HNB je 19. travnja ocijenila dopuštenom koncentraciju koja će nastati tim pripajanjem, a oko mjesec dana kasnije, 17. svibnja Glavna skupština Varaždinske banke odobrila je Ugovora o pripajanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙