FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA NA SICILIJI UHITILA 23 PRIPADNIKA MAFIJAŠKOG KLANA

PALERMO, 13. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Talijanska policija je unoći s ponedjeljka na utorak na Siciliji uhitila 23 mafijaša,uključujući i dvije žene koje su vodile mafijaški klan gradaTrapanija.
PALERMO, 13. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Talijanska policija je u noći s ponedjeljka na utorak na Siciliji uhitila 23 mafijaša, uključujući i dvije žene koje su vodile mafijaški klan grada Trapanija.

Noćna racija u luci na sjeverozapadu otoka uslijedila je nakon dvogodišnje istrage, objavila je policija, koja se u prikupljanju informacija koristila sofisticiranom opremom.

Dvije žene, obje supruge poznatih mafijaša, vodile su svojevrsni "odbor menadžera", koji je upravljao mrežom iznuđivača, priopćila je policija.

Jedna od njih uhićena je pod optužbom da je bila "časnik za vezu" uhićenog mafijaša, s kojim je za posjeta zatvoru razmjenjivala informacije pomoću tajnih kodova na etiketama s boca vode.

Podtajnik u ministarstvu unutarnjih poslova Antonio d'Ali nazvao je tu operaciju, kodnog naziva Tempest, još jednom uspješnom akcijom protiv organiziranog kriminala u regiji Trapani.

"No, nemojmo se zavarati da smo rješili problem mafije i iznude, osobito na ovom području", rekao je d'Ali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙