FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPĆANIN ZATOČEN U ITALIJI TVRDI DA JE ORGANIZIRAO MADRIDSKI ATENTAT

NEW YORK, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Egipćanin zatočen u Italijizbog sumnje da je sudjelovao u atentatima od 11. ožujka u Madridu,navodno je preuzeo odgovornost za te napade, piše u utorak New YorkTimes citirajući sadržaj telefonskog prisluškivanja talijanskepolicije prije njegova uhićenja.
NEW YORK, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Egipćanin zatočen u Italiji zbog sumnje da je sudjelovao u atentatima od 11. ožujka u Madridu, navodno je preuzeo odgovornost za te napade, piše u utorak New York Times citirajući sadržaj telefonskog prisluškivanja talijanske policije prije njegova uhićenja.

"Atentat u Madridu moj je projekt, a preminule žrtve bili su moji dragi prijatelji", kazao je Rabei Osman Sayed Ahmed u telefonskom razgovoru snimljenom 26. svibnja.

"Bio sam spreman sam sebe dignuti u zrak ali su me zaustavili, a mi slušamo volju Božju", kazao je on. "Želio sam napraviti nešto krupno ali nisam nalazio načina. Taj je plan od mene zahtjevao puno priprema i strpljenja. Trebale su mi dvije i pol godine", dodao je on.

Poznat i kao Mohammed, 32-godišnji Egipćanin uhićen je 7. lipnja u Milanu na zahtjev španjolskog pravosuđa koje je za njim otvorilo međunarodnu potjernicu.

Rabeija je talijansko pravosuđe optužilo za suradnju "s ciljem međunarodnog terorizma", a Španjolska traži njegovo izručenje.

Atentati od 11. ožujka na četiri vlaka iz predgrađa koja su kretala sa stanice Alcala de Henares, blizu Madrida, stajali su života 191 osobu, pri čemu je ozlijeđeno 1900 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙