FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RICHARD GERE: MOJA BORBA PROTIV AIDS-A VAŽNIJA OD TIBETANSKOG PITANJA

BANGKOK, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Američki glumac Richard Gere,koji je u utorak sudjelovao u radu 15. konferencije o AIDS-u uBangkoku, izjavio je da mu je borba protiv bolesti još važnija odtibetanskog pitanja, za koje se zalaže jednako aktivno.
BANGKOK, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Američki glumac Richard Gere, koji je u utorak sudjelovao u radu 15. konferencije o AIDS-u u Bangkoku, izjavio je da mu je borba protiv bolesti još važnija od tibetanskog pitanja, za koje se zalaže jednako aktivno.

Na konferenciji u Bangkoku sudjeluje oko 17,000 delegata, među kojima su i brojni oboljeli. Gere je rekao da je toliko pogođen sudbinom mladih zahvaćenih tom bolešću da je po dolasku u glavni grad Tajlanda zaplakao.

"AIDS je najveći problem, za ovaj planet, za ovo doba i ovo mjesto", kazao je Gere.

Richard Gere, koji je svoje komentare izrekao tijekom rasprave o ulozi medija u borbi protiv AIDS-a, kritizirao je sve veću cenzuru kad se radi o promidžbi prezervativa pod administracijom američkog predsjednika Georgea W. Busha.

"Na sreću, možda ćemo imati novu administraciju u SAD-u za otprilike četiri mjeseca i uz to možda malo više razuma na tu temu", kazao je glumac izazvavši pljesak.

Oko 38 milijuna osoba trenutno su nositelji virusa AIDS-a u svijetu.

UN je upozorio na eksploziju slučajeva u Aziji i istočnoj Europi osim ako se nešto hitno ne poduzme. Gotovo pet milijuna novozaraženih zabilježeno je 2003. što je najviša godišnja stopa ikad registrirana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙