FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVAKI ČETVRTI INTERNETSKI SURFER U ŽIVOTU JE ILEGALNO PRESNIMIO BAR JEDAN FILM

NEW YORK, 10. srpnja 2004. (Hina(AFP) - Otprilike svaka četvrta osobakoja surfa internetom u životu je ilegalno presnimila barem jedanfilm, a najveći pirati su Južnokorejci i Francuzi, pokazalo jeispitivanje javnog mnijenja istraživačkog instituta OTX.
NEW YORK, 10. srpnja 2004. (Hina(AFP) - Otprilike svaka četvrta osoba koja surfa internetom u životu je ilegalno presnimila barem jedan film, a najveći pirati su Južnokorejci i Francuzi, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja istraživačkog instituta OTX.

Istraživanje je provedeno u suradnji s Američkom filmskom udrugom (MPAA) u osam industrijaliziranih zemalja na uzorku od 3600 osoba koje se koriste internetom, a smatra ih se velikim ljubiteljima filmskih kino-projekcija.

Među ispitanicima, 24 posto je priznalo da je već presnimilo film, ili više njih, besplatno iz ilegalnih izvora.

Najveći postotak pirata, čak 58 posto, je u Južnoj Koreji, a na drugom je mjestu Francuska s 27 posto, dok su sve ostale zemlje ispod ukupnog prosjeka svih ispitanika (24 posto).

Ispitanici su kao glavni razlog ilegalnog presnimavanja filmova naveli činjenicu da su besplatni, a u europskim zemljama kao razlog navedena je i previsoka cijena DVD-a i video-kaseta u redovnoj prodaji.

Među onima koji su priznali ilegalno presnimavanje filova, 28 posto ih je reklo da kupuju manje DVD-a ili video-kaseta otkako su počeli "skidati" filmove uz pomoć interneta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙