FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARDINAL BOZANIĆ PRIMIO PREMIJERA SANADERA

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) -

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je premijeru Ivi Sanaderu na iznimnim uspjesima u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, naglasivši kako Hrvatska ima što ponuditi Europskoj uniji, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću nakon današnjeg sastanka premijera Sanadera i kardinala Bozanića u Nadbiskupskom dvoru.

Kao potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija, kardinal Bozanić istaknuo je punu potporu tog crkvenog tijela hrvatskim europskim nastojanjima.

Na sastanku je bilo riječi i o odnosima između Crkve i države, a posebno implementaciji dvostranih ugovora koje su potpisali Republika Hrvatska i Sveta Stolica, izjavio je premijer Sanader nakon današnjeg sastanka.

Na upit novinara je li bilo riječi o povratu crkvene imovine, premijer Sanader je rekao kako su razgovarali i o tome, ali niti on niti kardinal Bozanić nisu htjeli prejudicirati rad mješovitih radnih skupina koje na tome rade.

Premijer Sanader izrazio je zadovoljstvo radom mješovitih komisija.

U priopćenju je također istaknuto kako su premijer Sanader i kardinal Bozanić odnose Katoličke crkve i hrvatske Vlade ocijenili korektnima, te su dodali da mješovite radne skupine trebaju riješiti otvorena pitanja koja su zadana ugovorima između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Sastanku su nazočili i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i ministar kulture Božo Biškupić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grgo Ivezić, te generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije Vladimir Stanković.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙