FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sv. Petar Orehovec proslavio blagdan sv. Petra u obnovljenoj crkvi

SVETI PETAR OREHOVEC , 29. lipnja 2004. (Hina) Mještani potkalničkeopćine Sveti Petar Orehovec proslavili su današnji blagdan svogazaštitnika i dan općine u obnovljenoj crkvi, s novim zvonikom iorguljama, koje im je darovala jedna njemačka župa.
SVETI PETAR OREHOVEC , 29. lipnja 2004. (Hina) Mještani potkalničke općine Sveti Petar Orehovec proslavili su današnji blagdan svoga zaštitnika i dan općine u obnovljenoj crkvi, s novim zvonikom i orguljama, koje im je darovala jedna njemačka župa.

Pomoćni biskup zagrebački msgr. Josip Mrzljak služio je koncelebriranu misu te je blagoslovio nova zvona i orgulje u obnovljenoj župnoj crkvi svetoga Petra Apostola.

Crkva je obnovljena zajedno sa zvonikom koji se u lipnju prije tri godine srušio zbog dotrajalosti i pritom oštetio dobar dio crkve. Obnovu su pomogli sami mještani, općina, Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo kulture i Kaptol, dok je nekoliko obitelji toga kraja darovalo četiri nova zvona. Orgulje je darovala prijateljska župa Obersling iz Njemačke pokraj grada Regensburga, čiji je župnik Andreas Giehrl sudjelovao na današnjoj koncelebriranoj misi u Svetom Petru Orehovcu. Nakon mise prigodni koncert na orguljama održao je profesor glazbe Bernard Dugan iz Varaždina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙