FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli "Glumci u Zagvozdu"

ZAGVOZD, 3. srpnja 2004. (Hina) - - U Zagvozdu, malom mjestu kodImotskog, počeli su večeras 7. susreti "Glumci u Zagvozdu", uzsudjelovanje Gradske glazbe Imotski, sinjskih mažoretkinja i, prviput, sinjskih alkara u tradicionalnim odorama.
ZAGVOZD, 3. srpnja 2004. (Hina) - - U Zagvozdu, malom mjestu kod Imotskog, počeli su večeras 7. susreti "Glumci u Zagvozdu", uz sudjelovanje Gradske glazbe Imotski, sinjskih mažoretkinja i, prvi put, sinjskih alkara u tradicionalnim odorama.

Nakon otvaranja na pozornici pod vedrim nebom na Trgu glumaca nastupili su glumci splitskoga HNK Josip Genda, Ksenija Prohaska, Milka Podrug-Kokotović i drugi, s predstavom Elvisa Bošnjaka "Nosi nas rijeka", u režiji Neni Delmestre.

Od sutra, kada gradsko kazalište Komedija iz Zagreba nastupa s predstavom "Svoga tela gospodar", Slavka Kolara, do 22. kolovoza kada Histrioni zatvaraju Susrete sa Šenoinom i Škrabeovom "Ljubicom", brojni posjetitelji vidjet će čak 11 kazališnih predstava, četiri koncerta, nastup ansambla Lado, te izložbu nedavno preminulog umjetnika i glumca Darka Ćurde koja je otvorena večeras.

Ovogodišnji susreti glumaca u Zagvozdu, zasigurno će po kvaliteti i sadržaju programa biti za 30 posto bolji od lanjskih, ocjenjuje Vedran Mlikota, osnivač i alfa i omega te jedinstvene kulturne manifestacije pod Biokovom, koja je, kaže, barem što se tiče glumačke kreme u Hrvata postala prestižnim događajem, jer će se na Trgu glumaca u Zagvozdu okupiti sve najbolje iz hrvatskog glumišta.

(Hina) xdst yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙