FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR NASTAVLJA SJEDNICU RASPRAVOM O REBALANSU PRORAČUNA

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Raspravom o predloženim izmjenamaovogodišnjeg državnog proračuna, Hrvatski sabor sutra će nastaviti 8.sjednicu i ući u posljednji tjedan redovnog zasjedanja.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Raspravom o predloženim izmjenama ovogodišnjeg državnog proračuna, Hrvatski sabor sutra će nastaviti 8. sjednicu i ući u posljednji tjedan redovnog zasjedanja.

Vladin je prijedlog da se proračunski prihodi rebalansom povećaju za 2,8 milijardi kuna, a rashodi za oko 1,9 milijardi kuna.

Manji rast rashoda, u odnosu na prihode, trebao bi omogućiti sporije zaduživanje i pad deficita sa 6,2 na 4,5 posto BDP-a.

Na rashodovnoj strani najznačajniji dio - 1,2 milijarde kuna namijenjen

je Hrvatskim željeznicama. Prihodovnu stranu napunit će veće trošarine na cigarete i automobile, dividende HT-a.

Sabor će se ovaj tjedan očitovati i o novom zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kojim Vlada traži oštre kazne za prekršitelje prometnih pravila, posebice vozače pod utjecajem alkohola.

Pred zastupnicima će se naći i Vladin prijedlog zakona koji bi uredio povrat duga umirovljenicima, odnosno omogućio provođenje odluke Ustavnog suda iz svibnja 1998.

Prije ljetnih odmora zastupnici trebaju dati mišljenje i o zakonskim prijedlozima o financiranju predsjedničke izborne kampanje i povlasticama koje bi predsjednik imao po prestanku dužnosti.

Sve točke dnevnog reda, Sabor treba odraditi do četvrtka u ponoć, kada istječe ustavni rok za redovito zasjedanje. Ne ostvari li se taj plan, bit će sazvana izvanredna saborska sjednica, vjerojatno već u petak, 16. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙