FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadzorni odbor ACI-a: konsolidirano poslovanje tvrtke

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Adriatic CroatiaInternational Cluba (ACI) na današnjoj sjednici zaključio je da je zavrijeme trajanja mandata sadašnjeg NO-a konsolidirano financijskoposlovanje društva i poboljšan njegov financijski status.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Adriatic Croatia International Cluba (ACI) na današnjoj sjednici zaključio je da je za vrijeme trajanja mandata sadašnjeg NO-a konsolidirano financijsko poslovanje društva i poboljšan njegov financijski status.

U izvješću Nadzornog odbora o aktivnostima za vrijeme trajanja njegova mandata, koje je potpisao predsjednik NO Ljubo Jurčić, uz ostalo se naglašava da je u 2003. godini ACI ostvario pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 8,95 milijuna kuna.

Poslovni prihodi porasli su sa 88,3 milijuna kuna u 2002. na 99,7 milijuna kuna u 2003. godini. U prvih šest mjeseci 2004., kaže se u izvješću, poslovni prihodi ACI-a veći su za 14 posto, a rashodi za 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Smanjen je i iznos dugoročnog kredita sa 85 milijuna kuna u 2002., na 66 milijuna kuna u 2003., s planom smanjivanja na 54 milijuna kuna u 2004. godini, a smanjene su i kratkoročne obveze.

NO ACI-a podsjeća i na izvršenu dokapitalizaciju društva, za 15,8 milijuna (sa 383 na 398 milijuna kuna), te na druge mjere koje su rezultirale urednim podmirivanjem tekućih obveza te plaća i svih davanja po kolektivnom ugovoru.

Za naredno razdoblje NO predlaže provedbu financijskog restrukturiranja, odnosno zamjenu skupljih kredita banaka povoljnijim kreditom HBOR-a, definiranje novih ugovora o koncesiji te novu procjenu vrijednosti društva koja je po mišljenju NO-a sada podcijenjena.

NO ACI-a, koji čine Ljubo Jurčić, Roland Žuvanić, Šime Lučin, Željko Pecek i Zoran Anić, imenovan je u rujnu 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙