FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak sjednica Nadzornog odbora Slobodne Dalmacije

SPLIT, 9. srpnja 2004. (Hina) - Za ponedjeljak je sazvana sjednicaNadzornog odbora Slobodne Dalmacije na kojoj će se, nakon što sunjegovi članovi od predsjednika Uprave Srđana Kovačića zaprimiliopsežnu dokumentaciju o financijskom poslovanju Slobodne, bitiraspravljano o stanju te o planovima za financijsku konsolidacijutvrtke, doznaje se od predsjednika NO Igora Lučića.
SPLIT, 9. srpnja 2004. (Hina) - Za ponedjeljak je sazvana sjednica Nadzornog odbora Slobodne Dalmacije na kojoj će se, nakon što su njegovi članovi od predsjednika Uprave Srđana Kovačića zaprimili opsežnu dokumentaciju o financijskom poslovanju Slobodne, biti raspravljano o stanju te o planovima za financijsku konsolidaciju tvrtke, doznaje se od predsjednika NO Igora Lučića.

Lučić je ocijenio je kako je splitska novinska kuća zbog velikih gubitaka u poslovanju došla do dna, a dodatne probleme predstavljaju tehnološko zaostajanje i zastarjeli izgled novine. Međutim, predsjednik NO opovrgnuo je informacije iz te kuće kako će na sjednici u ponedjeljak smijeniti predjednika Uprave Kovačića.

Naglasio je kako mu "ne pada ne pamet da, kao predstavnik vlasnika ponovi grešku svojih predhodnika koji si na surov i neciviliziran način smijenili bivšeg predjednika Uprave Miroslava Ivića, ne dajući mu, kako je rekao, mogućnost niti da se očituje o poslovanju kuće, kojoj je bio na čelu od sredine 1998. do svibnja 2001. godine".

"Jedini izlaz za Slobodnu vidim u žurnoj privatizaciji, jer oslanjanje na državu ne vodi nikamo, a Slobodnoj su potrebna velika financijska sredstava koja joj država ne može osigurati", izjavio je predsjednik NO Slobodne Dalmacije. Upozorio je i kako bi se moglo dogoditi, bude li postupak privatizacije trajao unedogled, da i EPH, koji je sada kompletirao dokumentaciju za ocjenu dopuštene koncentracije vlasništva, odustane od kupnje."

"Novi NO neće postupati po političkom diktatu, poručio je Lučić, dodajući kako će Kovačić u ponedjeljak dobiti priliku ih upozna s rezultatima poslovanja i predloži svoj program financijske konsolidacije tvrtke", premda mu se, kako je rekao, čini da je izvješće koje je primio 'pomalo uljepšano'.

Tek nakon toga, odnosno kada dobije uvid u stanje stvari, rekao je Lučić, poduzet će se određeni koraci, "ali kao predsjednik NO neću dopustiti smjenu direktora samo radi ustaljenog pravila da se svaka vlast obračunava s ljudima koje je postavila prethodna", zaključio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙