FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: U SVIBNJU CIJENE NA MALO VEĆE 3,9 POSTO, A TROŠKOVI ŽIVOTA 3,3 POSTO

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Cijene na malo u Zagrebu su u svibnjuove godine bile za 3,9 posto veće nego u istom mjesecu prošle godine,dok su u odnosu na travanj porasle za 1,1 posto, podaci su Odjela zastatistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštituokoliša.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Cijene na malo u Zagrebu su u svibnju ove godine bile za 3,9 posto veće nego u istom mjesecu prošle godine, dok su u odnosu na travanj porasle za 1,1 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Troškovi su života u Zagrebu, pak, u petom ovogodišnjem mjesecu bili veći nego u svibnju lani za 3,3 posto, dok su prema travnju porasli za 1,6 posto.

U razdoblju od početka siječnja do kraja svibnja ove godine cijene na malo porasle su u Zagrebu za 2,6 posto prema istom razdoblju lani, dok su istovremeno troškovi života povećani za 2,1 posto.

U svibnju su cijene roba u odnosu na svibanj lani porasle za 4,1 posto, dok su usluge poskupjele za 3 posto. Pritom najveće povećanje, za 6,3 posto, bilježe cijene pića, a slijede ih 5,2 posto veće cijene neprehrambenih industrijskih proizvoda.

Jedino je smanjenje u tom razdoblju zabilježeno kod cijena poljoprivrednih prehrambenih proizvoda, i to za 2,9 posto. Razinu iz svibnja prošle godine u istom ovogodišnjem mjesecu zadržale su samo cijene duhanskih proizvoda.

Kod troškova života, pak, do najvećeg je povećanja, za 13,6 posto došlo kod troškova za stanovanje i usluge, dok su troškovi za odjeću, obuću i usluge u svibnju ove prema svibnju prošle godine porasli za 7,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙