FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROMET U TRGOVINI NA MALO U SVIBNJU NOMINALNO POVEĆAN 0,4 POSTO

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Ukupan promet svih pravnih osobakojima je trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu ikućanstvo pretežna djelatnost u svibnju je u odnosu na travanj bionominalno veći za 0,4 posto, dok je realno bio manji za 0,1 posto,objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo pretežna djelatnost u svibnju je u odnosu na travanj bio nominalno veći za 0,4 posto, dok je realno bio manji za 0,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Prema podacima DZS-a, u odnosu na svibanj prošle godine, u petom je ovogodišnjem mjesecu promet u trgovini na malo nominalno bio veći za 8,2 posto, a realno za 6,0 posto.

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i kako je u prvih pet ovogodišnjih mjeseci u odnosu na isto lanjsko razdoblje promet u trgovini na malo nominalno povećan za 7,5 posto, a realno za 5,6 posto.

Na nominalno povećanje prometa u svibnju u odnosu na travanj ponajviše je utjecao 11,4 postotni rast prometa u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima, kao posljedica povećanja cijena naftnih derivata. Značajniji se, i to 5,4 postotni rast bilježi još samo u ostaloj trgovini na malo u nespecijaliziranim trgovinama.

Istodobno, najveći se pad prometa, i to za 4,7 posto, bilježi u trgovini na malo tekstilom, odjećom, obućom i proizvodima od kože.

Promatrano prema trgovačkim strukama, u svibnju se u odnosu na travanj najveće povećanje prometa bilježi kod prodaje voća i povrća, i to za 10,3 posto, dok je promet od prodaje motornih goriva i maziva porastao za 7,5 posto.

Najznačajniji pad prometa, za 11,2 odnosno 11,1 posto, istodobno je ostvaren kod prometa od prodaje mesa i mesnih proizvoda, odnosno riba, školjaka i rakova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙