FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARLOVY VARY: NAJBOLJIM FILMOM PROGLAŠEN TALIJANSKI FILM "A CHILDREN'S STORY"

PRAG, 10. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kristalni globus za najbolji filmna 39. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma u subotu jedobio talijanski film "A Children's Story" (Certi Bambini) braćeAndree i Antonija Frazzija, dok je posebnu nagradu žirija dobio filmZrinka Ogreste "Tu".
PRAG, 10. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kristalni globus za najbolji film na 39. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma u subotu je dobio talijanski film "A Children's Story" (Certi Bambini) braće Andree i Antonija Frazzija, dok je posebnu nagradu žirija dobio film Zrinka Ogreste "Tu".

Nagradu je talijanskim redateljima predao Roman Polanski koji je kao počasni gost bio nazočan na završnoj večeri festivala.

"A Children's Story" govori o životu jedanaestogodišnjaka Rosarija, djeteta ulice, koji je od najranije dobi sučeljen s bijedom i nasiljem. "Ovaj čarobni film pruža strašno svjedočanstvo o preobrazbi problematičnog djeteta u novaka camorre", piše u službenom programu festivala.

Film u kojemu glavne uloge glume Arturo Paglia, Gianluca di Gennaro i Carmine Recano, snimljen je prema romanu Diega de Silve koji je ujedno i jedan od scenarista.

Festivalski žiri, kojemu je predsjedao Amerikanac Al Ruban, dodijelio je posebnu nagradu filmu Zrinka Ogreste "Tu".

Najboljim redateljem proglašen je Xavier Bermudez za film "Leon i Olvido". Glavna glumica iz istoga filma Marta Laralde podijelila je nagradu za najbolju glumicu s Dankinjom Lisom Mynster koja je nagrađena za ulogu u filmu "Aftermath". Najboljim glumcem proglašen je Max Riemelt za ulogu u njemačkom filmu Napola.

39. međunarodni filmski festival u Karlovym Varyma, najveći takav događaj u srednjoj i istočnoj Europi, otvoren je u tom lječilištu u zapadnoj Češkoj 2. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙