FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BREŠANOVI "SVJEDOCI" NAGRAĐEN NA FILMSKOM FESTIVALU U KARLOVYM VARYMA

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Film "Svjedoci" Vinka Brešana, nastaou produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije, na 39.međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma osvojio je nagradu"Phillip Morris Award" za najbolji film u programu "East of the West",izvijestio je danas Interfilmpress.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Film "Svjedoci" Vinka Brešana, nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije, na 39. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma osvojio je nagradu "Phillip Morris Award" za najbolji film u programu "East of the West", izvijestio je danas Interfilmpress.

Program "East of the West" bio je sastavljen od odabranih istočnoeuropskih filmova koji su prikazivani na festivalima - Cannes, Venecija, Berlin, Montreal, Locarno i drugi.

Za nagradu "Phillip Morris" natjecalo se 16 filmova iz Hrvatske, Rusije, Madžarske, Estonije, Kazahstana, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Rumunjske i Češke.

Svečanost dodjele nagrade, koja uključuje i novčani dio od devet tisuća američkih dolara, održat će se 9. srpnja.

Brešanov film "Svjedoci" nastao prema romanu Jurice Pavičića "Ovce od gipsa", dobitnik je pet Zlatnih arena u Puli 2003., kao i nagrade kritike "Oktavijan" za najbolji film.

"Svjedoci" su prvi hrvatski film koji je nakon 30 godina bio u glavnom programu filmskog festivala u Berlinu na kojem je osvojio "Peace Film Award" i "Specijalno priznanje Ekumenskog žirija".

(Hina) pp/xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙