FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKI GERILCI PRIJETE DA ĆE UBITI FILIPINSKOG TAOCA

DUBAI, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Naoružani irački pobunjenicizarobili su Filipinca na radu u Iraku i zaprijetili da će ga ubiti,ako Manila u roku 72 sata ne povuče svoje vojnike iz zemlje, objavilaje u srijedu arapska satelitska televizija Al Jazeera.
DUBAI, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Naoružani irački pobunjenici zarobili su Filipinca na radu u Iraku i zaprijetili da će ga ubiti, ako Manila u roku 72 sata ne povuče svoje vojnike iz zemlje, objavila je u srijedu arapska satelitska televizija Al Jazeera.

Otmičari su priopćili da su ubili iračkog čuvara koji je bio s Filipincem, uposlenikom saudijske tvrtke koja radi za američku vojsku.

Filipini u Iraku imaju oko 50 vojnika. Al Jazeera je prikazala videosnimku trojice gerilaca i muškarca u narančastoj majici koji kleći pred njima.

Prikazana je i osobna iskaznica Hafidha H Amera, zaposlenika zaštitarske tvrtke, kojega su otmičari navodno ubili.

Po natpisu u pozadini otmičara, riječ je o Islamskoj vojsci Khalid bin Waleeda, nazvanoj po pokojnom islamističkom čelniku.

Naoružane skupine u Iraku otele su posljednjih tjedana desetke stranaca. Jedna od njih odrubila je glavu dvojici talaca, Amerikancu i Južnokorejcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙