FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLASNOGOVORNIK MEKSIČKOGA PREDSJEDNIKA PODNIO OSTAVKU I KRITIZIRAO PRVU DAMU

CIUDAD DE MEXICO, 6. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Glasnogovornikmeksičkoga predsjednika Vicentea Foxa podnio je ostavku i žestokokritizirao prvu damu zbog njezinih navodnih ambicija da se 2006.kandidira za predsjednika.
CIUDAD DE MEXICO, 6. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Glasnogovornik meksičkoga predsjednika Vicentea Foxa podnio je ostavku i žestoko kritizirao prvu damu zbog njezinih navodnih ambicija da se 2006. kandidira za predsjednika.

U neobično slikovitu ispadu u meksičkoj politici Alfonso Durazo poslao je pismo u kojem kaže da je sukob s prvom damom Martom Sahagun razlog zbog kojega on kao četvrti glasnogovornik napušta Foxa otkako je došao na dužnost 2000.

"Nakon što sam prevladao najveću etičku dilemu svoga života u kojoj sam morao odvagnuti lojalost svojem šefu, svojim političkim uvjerenjima i svojoj zemlji, sad vam želim predati svoju ostavku", kaže Durazo u pismu Foxu koji ga je u ponedjeljak dao objaviti.

Sahagun, kojoj je aktivna uloga u muževoj administraciji već priskrbila usporedbe s Hillary Clinton, nije željela potvrditi planira li se kandidirati, ali je dala naslutiti da bi mogla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙