FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEW YORK I DALJE NAJNAPUČENIJI GRAD U SAD-U

WASHINGTON, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - New York je i daljenajnapučeniji američki grad s više od osam milijuna stanovnika dokaglomeracije na jugozapadu rastu zahvaljujući svom dinamizmu i suncu,pokazali su statistički podaci objavljeni u četvrtak.
WASHINGTON, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - New York je i dalje najnapučeniji američki grad s više od osam milijuna stanovnika dok aglomeracije na jugozapadu rastu zahvaljujući svom dinamizmu i suncu, pokazali su statistički podaci objavljeni u četvrtak.

New York je 1. srpnja 2003. godine brojao 8,09 milijuna stanovnika, daleko ispred Los Angelsesa (3,8 milijuna), Chicaga (2,9), Houstona (2) i Philadelphie (1,5), podaci su ureda za popis stanovništva.

Država Teksas broji tri grada u prvih deset, a osim Houstona tu su San Antonio i Dallas koji oba imaju 1,2 milijuna stanovnika.

Jugozapadni dio SAD-a (Kalifornija, Nevada, Arizona) doživaljavaju demografski rast što je dovelo do eksplozije predgrađa nekih gradova, posebice Gilberta u Phoenixu (Arizona) gdje je od popisa 2000. godine stanovništvo naraslo za 32 posto.

Najveći je grad na tom području Los Angeles koji ujedno i najbrže raste s 125.200 stanovnika više u posljednje tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙