FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KABUL: U NAPADU NA AUTOBUS POGINULE TRI AFGANISTANSKE DJELATNICE UN-A

KABUL, 26. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Tri Afganistanke, djelatniceUN-a koje rade na upisivanju birača za izlazak na rujanske izbore,poginule su, a 17 ih je ozlijeđeno kada je u subotu u gradu Jalalabadudošlo do eksplozije u autobusu u kojem su se nalazile, izvijestili suslužbeni izvori.
KABUL, 26. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Tri Afganistanke, djelatnice UN-a koje rade na upisivanju birača za izlazak na rujanske izbore, poginule su, a 17 ih je ozlijeđeno kada je u subotu u gradu Jalalabadu došlo do eksplozije u autobusu u kojem su se nalazile, izvijestili su službeni izvori.

Riječ je o jednom od najtežih napada do sada na lokalne djelatnike UN-a koji rade na organizaciji rujanskih izbora u Afganistanu. Napad je istodobno i velik udarac naporima afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija koji nastoji vratiti mir u zemlju za koju je američki predsjednik George W. Bush nedavno kazao kako bi mogla poslužiti kao model za Irak.

Do eksplozije je došlo dok je autobus vozio u smjeru četvrti Rodat u istočnom Jalalabadu. Napad je uslijedio nakon što je Karzai u petak pozvao NATO da se u Afganistan pošalje još vojnika koji bi osiguravali održavanje izbora i jamčili da će se oni održati na vrijeme.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙