FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počele Lubeničke glazbene večeri

LUBENICE, 9. srpnja 2004. (Hina) - Lubeničke glazbene večeri počele suvečeras u Lubenicama na otoku Cresu prigodnom svačanošću i koncertomkomornog orkestra L' opera da camera di Venezia, na čijem su programubila Vivaldijeva djela.
LUBENICE, 9. srpnja 2004. (Hina) - Lubeničke glazbene večeri počele su večeras u Lubenicama na otoku Cresu prigodnom svačanošću i koncertom komornog orkestra L' opera da camera di Venezia, na čijem su programu bila Vivaldijeva djela.

U sklopu tradicionalnih, 15. po redu Lubeničkih glazbenih večeri u župnoj crkvi u Lubenicama bit će održano sedam koncerata poznatih domaćih i inozemnih autora.

Violinist Jovan Kolundžija iz Srbije i gitarist Neno Munitić nastupit će 16. srpnja. Puhački kvintet Ariart iz Slovenije predstavit će se 23. srpnja, a Igor Lešnik na udaraljkama i Mario Penzar na orguljama 30. srpnja. Operni pjevač Slavko Sekulić nastupit će uz klavirsku pratnju Natalije Maričeve iz Rusije 6. kolovoza, a harfistica Nicoletta Sanzin Fabbri 13. kolovoza.

Na repertoaru će, kao i prethodnih godina, biti djela poznatih svjetskih i domaćih autora, a posebna pozornost, kako ističu organizatori, bit će data narodnim melodijama u izvedbi klapa i folklornih skupina. Tako će na svečanosti zatvaranja Lubeničkih glazbenih večeri 20. kolovoza nastupiti klape Teha, Burin i Puntari, te folklorne skupine.

Lubeničke glazbene večeri organizira creska gradska uprava, umjetnički je ravnatelj prof. Ino Mirković, inače predsjednik Uprave Visoke škole za glazbenu umjetnost u Lovranu, a pokrovitelj je Primorsko-goranska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙