FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opera HNK-a - 25. obljetnica umjetničkog djelovanja Zrinka Soče

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ulogom Alfreda u Verdijevoj " LaTraviati" operni umjetnik Zrinko Sočo proslavio je večeras u Operizagrebačkog HNK-a 25 godina umjetničkog djelovanja.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ulogom Alfreda u Verdijevoj " La Traviati" operni umjetnik Zrinko Sočo proslavio je večeras u Operi zagrebačkog HNK-a 25 godina umjetničkog djelovanja.

Zrinko Sočo studirao je pjevanje u klasi Vladimira Ruždijaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na kojoj je diplomirao 1983. Debitirao je na pozornici HNK u prosincu 1981. u ulozi Tamina u Mozartovoj "Čarobnoj fruli". Usavršavao se u Salzburgu i Bayreuthu što mu je omogućilo angažmane u Državnoj operi u Stuttgartu te u Volksoperi u Beču.

Zrinko Sočo u svojoj dvadesetpetogodišnjoj glazbenoj karijeri nastupio je u brojnim glazbenim metropolama i s vodećim inozemnim i hrvatskim dirigentima. Dobitnik je nagrade Vladimir Ruždijak 1996. i nagrade hrvatskoga glumišta 2000.

Glazbena kritika ocjenjuje da je ostvario niz izvrsnih opernih karakterizacija tumačeći brojne uloge iz širokog opernog repertoara. Tumačenje Alfreda u Verdijevoj "Traviati" jedna je od onih uloga u kojima je Zrinko Sočo pokazao svoju umjetničku osobnost i cjelovitost umjetničke ličnosti, navodi se u programskoj knjižici večerašnje svečane predstave.

U ime Opere HNK Zrinku Soči čestitao je direktor Opere Zoran Juranić, a u ime Hrvatskog društva glazbenih umjetnika oboist Branko Mihanović.

U večerašnjoj predstavi kojom je ravnao Robert Homen uz slavljenika nastupili su Adela Golac-Rilović, Cecilija Car, Marijana Šokčević, Vitomir Marof, Ozren Bilušić i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙