FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar "Kulturna baština u Hrvatskoj" od 12. do 14. srpnja u Zagrebu

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - U sklopu suradnje i pomoći Europskeunije, u Zagrebu će se od 12. do 14. srpnja održati drugi u nizuseminara u okviru projekta "Inovacije i povezivanje javneadministracije u šest balkanskih zemalja".
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - U sklopu suradnje i pomoći Europske unije, u Zagrebu će se od 12. do 14. srpnja održati drugi u nizu seminara u okviru projekta "Inovacije i povezivanje javne administracije u šest balkanskih zemalja".

Projekt "Innovation and Cohesion of public administration in six Balkan countries" organiziraju talijanska Udruga Formez i Ministarstvo kulture RH, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Nakon prvog seminara posvećenog zaštititi prirode, održanog od 5. do 7. srpnja, slijedi seminar s područja kulturne baštine, na kojem će se raspravljati o novom talijanskom zakonu o kulturnim odborima, odnosu talijanske središnje i lokalne uprave, o hrvatskom zakonodavstvu na području kulturne baštine, te organizacijskoj strukturi konzervatorske službe u Hrvatskoj.

Na seminaru će sudjelovati predstavnici Ministarstva kulture, Konzervatorskih odjela Uprave za zaštitu kulturne baštine, Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode u Zagrebu, Zavoda za obnovu Dubrovnika i Ministarstva europskih integracija, te predstavnici talijanskog Ministarstva za kulturnu baštinu i udruge Formez.

Uzimajući u obzir dugu tradiciju Italije u unapređivanju i promicanju kulturnih dobara, projektom se želi prenijeti talijansko znanje Hrvatskoj na ciljani način, kroz strukturiranu razmjenu iskustava između stručnjaka dviju zemalja, ističe se u priopćenju.

U Splitu će se od 19. do 22. srpnja održati seminar o kandidaturama lokaliteta kulturne i prirodne baštine za UNESCO-vu listu svjetske baštine, te o kandidaturama za UNESCO-vu listu remek djela nematerijalne baštine.

Tijekom 2004./2005. godine u području zaštite kulturne baštine bit će realizirana tri programa izobrazbe u ukupnom trajanju od 30 dana, a u području zaštite prirode bit će realizirano pet programa izobrazbe u istom trajanju od 30 dana, stoji u priopćenju iz Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙