FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I OBRANA I TUŽITELJSTVO NAJAVILI ŽALBE NA PRESUDU U "SLUČAJU TISAK"

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Nakon izricanja presuda u "slučajuTisak" obrana i tužiteljstvo najavili su žalbe na današnjunepravomoćnu presudu zagrebačkog Općinskog suda kojom su MiroslavKutle i šestero suoptuženika proglašeni krivim za gospodarskemalverzacije, a šestero ih je oslobođeno.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Nakon izricanja presuda u "slučaju Tisak" obrana i tužiteljstvo najavili su žalbe na današnju nepravomoćnu presudu zagrebačkog Općinskog suda kojom su Miroslav Kutle i šestero suoptuženika proglašeni krivim za gospodarske malverzacije, a šestero ih je oslobođeno.

Miroslav Kutle osuđen je na šest i pol godina zatvora, a do pravomoćnosti presude određen mu je pritvor zbog čega je iz sudnice odveden zavezan lisicama.

Uz prvooptuženog Kutlu, od 12-ero suoptuženika u tzv. slučaju Tisak petero ih je osuđeno na bezuvjetne zatvorske kazne, a jedan na uvjetnu.

"Mogu reći da ćemo se sigurno žaliti na oslobađajući dio presude, a možda i na osuđujući s obzirom na visine izrečenih kazni", kazala je izlazeći iz sudnice nakon izricanja presude zamjenica zagrebačkog Općinskog državnog odvjetnika Nada Josipović.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u telefonskom razgovoru za Hinu kazao je da će se tužiteljstvo sigurno žaliti na visinu dosuđenih kazni.

Po riječima Kutlina branitelja Ante Nobila obrana će se žaliti na sve osuđujuće dijelove presude.

Dodao je da je iznenađen presudom i visinom izrečenih kazni, no s druge strane i zadovoljan jer je sud odbacio većinu točaka optužnice. Naime, Kutle i ostali osuđeni su po dvije od pet točaka optužnice.

Komentirajući određivanje pritvora njegovu branjeniku, Nobilo je pojasnio da je kod kazni većih od pet godina sud obvezan odrediti pritvor te da će Kutle ostati u pritvoru dok drugostupanjski Županijski sud ne donese pravomoćnu odluku.

Kao počinitelji ili pomagači u kaznenim djelima na koja ih je, prema optužnici, poticao Kutle, kaznu zatvora od četiri godine dobili su Božidar Marić i Petar Anić, kaznu od godine i osam mjeseci Krunoslav Marčinko i Milena Šenator, a na godinu i pol zatvora osuđen je Ivan Majić.

Stanko Koncul osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci na koju neće biti upućen ako u naredne tri godine ne počini kazneno djelo.

Po svim ostalim točkama optužnice sudsko je vijeće donijelo oslobađajuće presude, pa su nakon četverogodišnjeg sudskog procesa optužbe oslobođeni bivši čelnici Tiska i Kultini poslovni partneri Zdenko Francetić, Juraj Hrvačić, Mladen Strukan, Ivan Granić, Tomislav Mesarić i Dražen Mandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙