FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SFOR POKUŠAO UHITITI GENERALA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

SARAJEVO/BANJA LUKA,9. srpnja(Hina) - Pripadnici stabilizacijskih snagau Bosni i Hercegovini (SFOR) u noći između četvrtka i petka izveli suoperaciju u Banjoj Luci u kojoj su pokušali uhititi Dragana Lalovića,umirovljenog generala Vojske Republike Srpske (VRS).
SARAJEVO/BANJA LUKA,9. srpnja(Hina) - Pripadnici stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) u noći između četvrtka i petka izveli su operaciju u Banjoj Luci u kojoj su pokušali uhititi Dragana Lalovića, umirovljenog generala Vojske Republike Srpske (VRS).

Direktor policije pri Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske Radomir Njeguš potvrdio je novinarima kako se upravo Lalović bio metom SFOR-ove potrage u kojoj su sudjelovali i lokalni policajci, no on na kraju nije pronađen.

Pretresen je njegov stan u zgradi koja se nalazi u banjalučkom naselju Borik a zaplijenjen je dio pronađene dokumentacije.

Dragan Lalović bio je jedan od najviših časnika VRS, u kojoj je do 2003. godine obnašao dužnost zapovjednika jednog od korpusa.

S te je dužnosti smijenjen nakon što je dospio na "crnu listu" osoba kojima je zabranjen ulazak u Sjedinjene Države i zemlje-članice Europske unije pod sumnjom da je uključen u mrežu potpore optuženima za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙