FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: SFOR OKONČAO OPERACIJU KOD HAN-PIJESKA

SARAJEVO,2. srpnja(Hina) - Pripadnici stabilizacijskih snaga u Bosni iHercegovini (SFOR) okončali su u petak ujutro operaciju pretragepodručja oko Han-Pijeska u istočnom dijelu te zemlje, priopćilo jezapovjedništvo SFOR-a u Sarajevu.
SARAJEVO,2. srpnja(Hina) - Pripadnici stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) okončali su u petak ujutro operaciju pretrage područja oko Han-Pijeska u istočnom dijelu te zemlje, priopćilo je zapovjedništvo SFOR-a u Sarajevu.

Operacija pretrage trajala je nešto više od 24 sata, no SFOR nije potvrdio što je točno pretraživano i kakvi su rezultati postignuti.

Lokalni mediji tvrde kako su vojnici SFOR-a pretraživali područje u kojemu se nalaze podzemni bunkeri što su tijekom rata u BiH služili kao zapovjedno mjesto vojske bosanskih Srba.

Na toj je dobro utvrđenoj lokaciji, građenoj za potrebe bivše JNA, često boravio i sadašnji haaški optuženik Ratko Mladić.

Pripadnici SFOR-a ovog tjedna provode i pojačani nadzor nad graničnim prijelazima između istočne Bosne te Srbije.

Na prijelazima kod Bratunca i Zvornika američki i portugalski vojnici pretresaju vozila i putnike te provjeravaju njihova osobna dokumenta s obrazloženjem kako traže skriveno oružje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙