FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELSKA VOJSKA U BEIT HANOUNU UBILA DEVETERO PALESTINACA

GAZA, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelski vojnici ubili su učetvrtak najmanje devetero Palestinaca u borbama u Beit Hanounu nasjeveru pojasa Gaze, objavili su bolnički izvori.
GAZA, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelski vojnici ubili su u četvrtak najmanje devetero Palestinaca u borbama u Beit Hanounu na sjeveru pojasa Gaze, objavili su bolnički izvori.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da su naoružani Palestinci otvorili vatru na izraelske vojnike koji su u tom području od prošlog ponedjeljka te da je jedan vojnik teško ranjen.

Sukobi su tijekom noći izbili u području Beit Hanouna u koji su prije deset dana upale izraelske snage kako bi istjerale ekstremiste koji su ispalili projektile preko obližnje granice na izraelsko naselje ubivši dvoje ljudi.

Očevici tvrde da su borbe počele kad su izraelski vojnici prerušeni u radnike ili palestinske obavještajce iznenadili i ubili četvoricu palestinskih gerilaca. Izraelska vojska opovrgava tu verziju i tvrdi da su vatru otvorili gerilci.

Jedan od četvorice ubijenih gerilaca identificiran je kao Nahed Abu Ouda, član oružanoga krila radikalnoga islamističkog pokreta Hamas.

Bolničari kažu da je poginulo i petero civila koje su pogodili izraelski snajperisti, te da je ozlijeđeno najmanje dvadesetero ljudi.

Izraelska vojska tvrdi da je izbrojala najmanje devet ubijenih naoružanih gerilaca.

Palestinski predsjednik Jaser Arafat osudio je izraelsku operaciju u Beit Hanounu kao "zločin", "masakr", "agresiju" i "urotu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙