FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREBAČKI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA NAGRADIO JAPANSKOG AUTORA

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Desetminutni animirani film KojijaYamamure "Mt. Head" (Atama Yama) dobio je glavnu nagradu a HayaoMiayazaki nagradu za životno djelo na XVI. Međunarodnom festivaluanimiranog filma prošlog tjedna u Zagrebu, objavljuje Yahoo NewsJapan.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Desetminutni animirani film Kojija Yamamure "Mt. Head" (Atama Yama) dobio je glavnu nagradu a Hayao Miayazaki nagradu za životno djelo na XVI. Međunarodnom festivalu animiranog filma prošlog tjedna u Zagrebu, objavljuje Yahoo News Japan.

Zagrebački je festival jedan od najprestižnijih festivala crtanog filma u svijetu nakon festivala koji se svake godine održavaju u francuskom Annencyju, kanadskoj Ottawi i japanskoj Hirošimi, navodi Yahoo News Japan.

Yamamurin film "Atama Yama" nominiran je početkom ove godine za nagradu Američke filmske akademije Oscar u kategoriji animiranog kratkog filma, osvojio je prvo mjestu u kategoriji animacije na prošlogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Dresdenu te grand prix na 27. međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju, prenosi portal.

Od japanskih je autora na zagrebačkom festivalu crtanog filma dosad nagrađen samo Osamu Tezuka. Njegov film "Jumping" (Skakanje) dobio je 1984. g. glavnu nagradu a 1986. ponuđena mu je dužnost međunarodnog suca. Godine 1988. dobio je nagradu CIFEJ-a (Međunarodnog središta za film za djecu i mladež) za "Legendu šume", podsjeća Yahoo News Japan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙