FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetio Energetski institut Hrvoje Požar

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Samo razumnom politikom razvojaenergetike Hrvatska može računati na uspješno rješavanje gospodarskihproblema u budućnosti, izjavio je predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić nakon posjeta Energetskom institut Hrvoje Požar, kojiobilježava deset godina rada.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Samo razumnom politikom razvoja energetike Hrvatska može računati na uspješno rješavanje gospodarskih problema u budućnosti, izjavio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nakon posjeta Energetskom institut Hrvoje Požar, koji obilježava deset godina rada.

Mesić je pohvalio orijentaciju Instituta na rješavanje prioritetnih problema hrvatske energetike i davanje konkretnih uputa za njihovo rješavanje.

Tijekom posjeta, u pratnji ravnatelja Instituta Gorana Granića i suradnika razgledao je postrojenja s upravljačkim centrom te multimedijalnu dvoranu za edukaciju, nakon čega je održana prezentacija o 10 godina rada Instituta. Također, stručnjaci Instituta upoznali su predsjednika Mesića s njihovim radom na razvoju i reformi hrvatskog energetskog sektora.

Institut Hrvoje Požar je neprofitna ustanova koja se bavi znanstvenim i stručnim poslovima u području energetike, a financira se provedbom projekata. Institut je započeo je s radom u listopadu 1994, a nosi ime pokojnog akademika Hrvoja Požara, doajena hrvatske energetike.

Institut trenutno ima 62 zaposlenika, od kojih 11 doktora znanosti i 20 magistara. Zapošljava stručnjake s područja elektrotehnike, strojarstva, plina i nafte, zaštite okoliša, arhitekture, prava, ekonomije i informatike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙