FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: Premijer Sanader predao vatrogascima 13 vozila

SPLIT, 1. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader predao jedanas vatrogasnim postrojbama Splita, Hvara, Makarske, Benkovca,Šibenika i Zadra 13 novih vatrogasnih vozila iz vladina programanabavke 210 novih vatrogasnih vozila i modernizacije opreme do 2009.godine. Vozila su kupljena novcem iz Fonda koji zajednički financirajudržava i jedinice lokalne samouprave.
SPLIT, 1. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader predao je danas vatrogasnim postrojbama Splita, Hvara, Makarske, Benkovca, Šibenika i Zadra 13 novih vatrogasnih vozila iz vladina programa nabavke 210 novih vatrogasnih vozila i modernizacije opreme do 2009. godine. Vozila su kupljena novcem iz Fonda koji zajednički financiraju država i jedinice lokalne samouprave.

Ove je godine na uporabu predano 18 vatrogasnih vozila, od kojih pet u kontinentalnom dijelu Hrvatske, u što je uloženo oko 100 milijuna kuna, a do 2009. godine u to će se uložiti ukupno 600 milijuna kuna.

Vozila marke mercedes opremljena su najsuvremenijom vatrogasnom opremom i namijenjena su gašenju šumskih požara, a mogu se rabiti i na intervencijama u stambenim objektima.

Podsjetivši na lanjske katastrofalne požare premijer Sanader naglasio je kako Vlada čini sve da vatrogascima olakša posao, posebno u preventivi, stoga je pozvao sve, od ministarstva do lokalne uprave i samouprave, da medijskim kampanjama djeluju na svijest i odgovornost svih pojedinaca kako "bismo bogatstvo koje smo naslijedili od predaka ostavili i našim potomcima".

Kada je riječ o prirodnim nepogodama na koje ne možemo utjecati onda treba istaknuti važnost vatrogasaca, dobrovoljaca, kojima treba zahvaliti, jer da nema njih i njihove požrtvovnosti, štete od požara bile bi daleko veće, kazao je predsjednik Vlade, pozvavši sve koji to mogu da im se u slučaju potrebe pridruže na tom humanom zadatku.

U trenutku primopredaje vozila premijera Sanadera prekinula je uzbuna zbog požara u splitskom prigradskom naselju Pazdigradu, na koji je odmah upućena vatrogasna postrojba.

Predsjednik Vlade najavio je danas i nabavku dvaju najsuvremenijih protupožarnih zrakoplova iz Rusije, zbog čega Vladino izaslanstvo ovih dana boravi u toj zemlji.

"Ako uspije dogovor o prebijanju klirinškog duga bivšoj Jugoslaviji od 280 milijuna dolara, koliko je pripalo Hrvatskoj, ti bi zrakoplovi vrlo brzo trebali stići," kazao je premijer.

Premijer Sanader, ministar kulture Božo Biškupić, župan splitsko - dalmatinski Kruno Peronja i akademik Nenad Cambi, posjetili su danas kipara Vaska Lipovca u njegovu splitskom atelieru, radi dogovora o izradi spomenika Marku Maruliću koji bi bio postavljen u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙