FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOGOVORENO POTPISIVANJE SPORAZUMA O SURADNJI HBOR-A I MIGA-E

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Agencija za multilateralnogarantiranje investicija (MIGA), članica grupe Svjetske banke iHrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) dogovorili su potpisivanjeSporazuma o suradnji tih dviju financijskih institucija, objavili sudanas iz HBOR-a.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Agencija za multilateralno garantiranje investicija (MIGA), članica grupe Svjetske banke i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) dogovorili su potpisivanje Sporazuma o suradnji tih dviju financijskih institucija, objavili su danas iz HBOR-a.

HBOR je posjetilo izaslanstvo MIGA-e, na čelu s izvršnom potpredsjednicom Yukiko Omura, koja je prvi put nakon imenovanja na novu dužnost bila u službenom posjetu HBOR-u.

Sporazumom o suradnji HBOR-a i MIGA-e odredit će osnovna područja suradnje, koja polazi od suradnje na projektima poticanja hrvatskih ulaganja u inozemstvo, pri čemu je MIGA spremna pružiti reosiguranje i savjetodavnu pomoć u pronalaženju potencijalnih tržišta za hrvatska ulaganja.

Yukiko Omura naglasila je da se MIGA trenutno nalazi u postupku reorganizacije, kako bi bila čvršće povezana s ostalim segmentima Svjetske banke. Ta će reorganizacija poslovanja, kako je rečeno, omogućiti cjelovitiji pristup svakoj zemlji bez obzira jeli riječi o ulaganjima u zemlju odnosno ulaganjima u inozemstvo. U cilju daljnjeg poticanja suradnje sa zemljama u regiji MIGA je nedavno otvorila i novi ured u Beču, navodi se u priopćenju iz HBOR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙