FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

mesić čestitao izetu aganoviću i mirku koršiću na primanje u britansku kraljevsku liječničku akademiju

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićuputio je danas čestitku endokrinolozima KBC-a Zagreb Izetu Aganovićui Mirku Koršiću koji su kao redovni članovi primljeni u Britanskukraljevsku liječničku akademiju.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je danas čestitku endokrinolozima KBC-a Zagreb Izetu Aganoviću i Mirku Koršiću koji su kao redovni članovi primljeni u Britansku kraljevsku liječničku akademiju.

"Čestitam novim redovnim članovima Britanske kraljevske liječničke akademije, našim uvaženim profesorima, shvaćajući to kao još jedno u nizu priznanja koje hrvatska znanost postiže na globaliziranom tržištu znanja", kaže se u Mesićevoj čestitki te ističe kako se radi o prvim hrvatskim stručnjacima koji su primljeni u tu instituciju staru više od 500 godina.

Mesić također napominje da "unatoč često neravnopravnoj utakmici, zbog nemjerljivog materijalnog ulaganja u znanost, hrvatski znanstvenici postižu rezultate i priznanja svjetskog značaja".

"Uvaženim profesorima Izetu Aganoviću i Mirku Koršiću želim puno uspjeha u životu i daljnjem radu na ponos hrvatske znanosti, ali i Republike Hrvatske", kaže Mesić.

Dvojica hrvatskih liječnika primljeni su nedavno u članstvo Britanske kraljevske liječničke akademije na svečanoj inauguraciji s još osmero liječnika iz drugih europskih zemalja, no prvi su liječnici primljeni u Akademiju iz zemalja u tranziciji.

Kriteriji za članstvo su uspješna suradnja s britanskim liječničkim udrugama, s kojima Aganović surađuje kao dugogodišnji dijabetolog i predsjednik Hrvatskog internističkog društva, a Koršić kao priznati endokrinolog i predsjednik Hrvatskog društva za debljinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙