FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEVERNA KOREJA ZAPRIJETILA DA ĆE IZVESTI NUKLEARNO TESTIRANJE

KOREJA-TESTSJEVERNA KOREJA ZAPRIJETILA DA ĆE IZVESTI NUKLEARNO TESTIRANJE, 25. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjeverna je Koreja zaprijetila daće izvesti nuklearno testiranje ako SAD ne prihvate njezin prijedlog ozamrzavanju njezinog nuklearnog programa u zamjenu za kompenzaciju,kazao je za agenciju Reuters visoki američki dužnosnik u četvrtak.
, 25. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjeverna je Koreja zaprijetila da će izvesti nuklearno testiranje ako SAD ne prihvate njezin prijedlog o zamrzavanju njezinog nuklearnog programa u zamjenu za kompenzaciju, kazao je za agenciju Reuters visoki američki dužnosnik u četvrtak.

Dužnosnik, koji je tražio da ostane neimenovan, kazao je da je prijetnja izrečena u četvrtak za vrijeme dvosatnog razgovora između pomoćnika američkog državnog tajnika Jamesa Kellyja i sjevernokorejskih dužnosnika na margini šestostranih pregovora u Pekingu.

Kako je kazao isti izvor, sjevernokorejski sui dužnosnici slične prijetnje iznosili i u prošlosti.

"Tijekom razgovora Sjeverna je Koreja spomenula testiranje te učinila to dijelom argumenta zašto bismo mi trebali prihvatiti njezin prijedlog odmah", kazao je neimenovani dužnosnik administracije američkog predsjednika Georgesa W. Busha. "To je vrlo transparentna urota", dodao je.

Šestostrani pregovori u Pekingu obuhvaćaju Sjevernu i Južnu Koreju, SAD, Kinu, Japan i Rusiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙