FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STOPA RASTA AIDSA U SVIJETU LANI NAJVEĆA DOSAD

NEW YORK, 7. srpnja 2004. (Hina/DPA) - Usprkos povećanju sredstava zaborbu protiv AIDSA diljem svijeta, lanjska stopa rasta te bolesti bilaje najveća dosad, a procjenjuje se da da je u 2003, bilo 4,8 milijunanovozaraženih virusom HIV, izvijestili su Ujedinjeni narodi (UN).
NEW YORK, 7. srpnja 2004. (Hina/DPA) - Usprkos povećanju sredstava za borbu protiv AIDSA diljem svijeta, lanjska stopa rasta te bolesti bila je najveća dosad, a procjenjuje se da da je u 2003, bilo 4,8 milijuna novozaraženih virusom HIV, izvijestili su Ujedinjeni narodi (UN).

To je više nego godinu dana ranije, kaže se u "2004. Izvješće o globalnoj epidemiji AIDS-a" Zajedničkog UN Programa za HIV/AIDS (UNAIDS).

Ukupan broj osoba koji u sebi nose HIV/AIDS popeo se na 37,8 milijuna, a do te je bolesti u 2003. umrlo 2,9 milijuna ljudi, kaže se u izvješću.

UN ističe da se moraju razviti novi pristupi kako bi se spriječilo širenje te bolesti.

U izvješću se upozorava da će, ako svjetska zajednica nastavi odogovarati na tu epidemiju na "svoj dobronamjeran, ali slučajan i neučinkovit način, globalna epidemija nastaviti nadmašivati pokušaje zaustavljanja".

Lani je u svijetu potrošeno 4,7 milijarde američkih dolara na borbu protiv AIDS-a. To je samo polovica iznosa koji će biti potreban do 2005. za uspješno suzbijanje te bolesti u zemljama sa malim ili srednjim prihodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙