FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FESTIVAL PLESA I NEVERBALNOGA KAZALIŠTA "SVETVINČENAT" OD 23. DO 27. SRPNJA

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Peti međunarodni festival plesa ineverbalnog kazališta "Svetvinčenat" održati će se od 23. do 27.srpnja u istoimenom istarskom gradiću, rečeno je na današnjojkonferenciji za novinare.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Peti međunarodni festival plesa i neverbalnog kazališta "Svetvinčenat" održati će se od 23. do 27. srpnja u istoimenom istarskom gradiću, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Umjetnička voditeljica festivala Snježana Avramović najavila je da će i ove godine na festivalu sudjelovati poznati redatelji, koreografi i pedagozi iz zemlje i inozemstva, koji su svojim angažmanom na festivalu promijenili kulturnu sredinu u kojoj je nastao.

lako je utemeljen kao otvorena forma koja osim suvremenog plesa nudi zanimljive projekte uličnoga teatra, performance i druga plesna događanja, Avramović je rekla da je program festivala dopunjen i off programom koji sačinjavaju plesne radionice, likovne intervencije u prostoru te izradba maski.

Namjera je da u skoroj budućnosti festival posluži kao baza za osnivanje Sredozemnoga plesnog centra te da se uklopi u multikulturalno i jezično-povijesni heterogeni istarski prostor, rekla je Avramović.

Uz zagrebački Tjedan suvremenog plesa, festival plesa i neverbalnoga kazališta "Svetvinčenat" je druga međunarodna plesna manifestacija u Hrvatskoj na kojoj će ove godine, osim iz Hrvatske, nastupiti grupe iz Francuske, Izraela, Indije, Norveške i Španjolske.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙