FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MARTINO I RONČEVIĆ O VOJNOJ SURADNJI HRVATSKE I ITALIJE

RIM, 6. srpnja 2004. (Hina) - Italija je podržala Hrvatsku u njezinimtežnjama za ulaskom u Atlantski savez i radit će na pomaganju utehničkoj pripremi i obuci hrvatskih oružanih snaga kako bi dostiglerazinu oružanih snaga NATO-a, rečeno je u utorak u Rimu na sastankutalijanskog ministra obrane Antonia Martina s hrvatskim ministromobrane Berislavom Rončevićem.
RIM, 6. srpnja 2004. (Hina) - Italija je podržala Hrvatsku u njezinim težnjama za ulaskom u Atlantski savez i radit će na pomaganju u tehničkoj pripremi i obuci hrvatskih oružanih snaga kako bi dostigle razinu oružanih snaga NATO-a, rečeno je u utorak u Rimu na sastanku talijanskog ministra obrane Antonia Martina s hrvatskim ministrom obrane Berislavom Rončevićem.

Dvojica ministara razgovarala su i o sudjelovanju hrvatskih oružanih snaga u međunarodnim snagama kvadrilaterale pa će uskoro jedan hrvatski časnik za vezu biti u zapovjedništvu međunarodnih snaga kvadrilaterale u Udinama.

U pripremi su i dva Sporazuma između Italije i Hrvatske, jedan o kartografiji a drugi o tehničkoj suradnji. Želja je i Hrvatske i Italije surađivati u sprječavanju širenja ilegalne trgovine ljudima, drogom, oružjem preko Jadrana u Europu, u čemu će sudjelovati i ratna mornarica i ratno zrakoplovstvo dviju zemalja.

Rončević je posjetio i talijanski parlament gdje je razgovarao s članovima Odbora za obranu u Zastupničkom domu i Senatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙